Foto-Collectief Rimbaud heeft een uitnodiging gekregen van 17 tot en met 21 januari haar Cadavres Exquis Photographiques te exposeren op de Salon in Parijs.
Deze toonaangevende expositie viert dit jaar haar 120 jarig bestaan. Opgericht in 2023 verwacht men dit jaar meer dan 30.000 bezoekers in de Hallen van Villette te mogen ontvangen.

Wij hebben het project Cadavres Exquis Photographiques in 2020 aan 13 fotografen in Frankrijk, België en Nederland voorgesteld en gezamenlijk 30 werken mogen maken. Mijn vrouw heeft zich met het vertaalwerk bezig gehouden, ik had de regie. Naast de 30 werken ligt er inmiddels een boek over ons project, video’s met uitleg en een concept voor workshops en presentaties.

Een nieuw project in 2023 met een kleinere groep heeft inmiddels 12 nieuwe werken het licht doen zien. Ook uit deze nieuwe serie zijn er een paar in Parijs te zien.

De Cadavres Exquis Photographiques zijn gemaakt naar het voorbeeld van de Surrealisten in de jaren 1920 – 1940. Wij hebben hun aanpak op de voet gevolgd en wat de Surrealisten al tekenend hebben gecreëerd hebben wij met hedendaagse beeldtechnieken gepoogd te evenaren. De Cadavres Exquis van de Surrealisten zijn in diverse grote musea terug te vinden.